Omgeving

Nergens in Nederland schijnt de zon zo vaak en zo lang als in Zeeland. Een prima uitgangspunt voor een vakantie in Zoutelande. Zoutelande is al jaren een gezellige familiebadplaats waar in de zomermaanden bijna iedere dag activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud, zoals bijvoorbeeld de wekelijkse toeristenmarkt, ringrijden en schatgraven. Verder vindt u in het dorp verschillende winkels, restaurants, terrassen en cafeetjes waar u heerlijk kunt genieten.

Wandelen en fietsen

Zoutelande ligt pal achter de hoogste duinen van Nederland en naast het feit dat deze duinen u een prachtig uitzicht geven over een groot deel van Walcheren de zee en het strand, kunt u de duinen ook prima als wandelroute gebruiken. Loopt u eens naar Vlissingen of Domburg en geniet van het uitzicht en de natuur! Het Zeeuwse landschap is ook uitermate geschikt om heerlijk te fietsen of te skeeleren. De ANWB heeft aantrekkelijke routes uitgezet langs leuke dorpjes en mooie natuur. Bij de VVV in het dorp vindt u hierover meer informatie.

Dagtrips

Vanuit Zoutelande kunt u leuke dagtrips plannen. Leuke plaatsjes liggen slecht op een steenworp afstand van uw vakantieadres. Bezoek bijvoorbeeld eens:

Domburg (6 km) . Dit dorp is de oudste badplaats van Walcheren en was rond de vorige eeuwwisseling al geliefd als kuuroord en kunstenaarskolonie. Een bezoekje aan het Marie Tak van Poortvliet Museum is hier dan ook zeker de moeite waard.

Ook Veere (10 km) is een leuk stadje, door het uitzicht en de oude binnenstad. Rondom de oude markt vind je overal gezellige terrasjes en leuke winkeltjes. Vanaf hier is het maar een paar minuten lopen naar de binnenhaven, waar grote zeilschepen en zeilbootjes aanleggen en uitvaren. Zeilbootjes zijn op verschillende plaatsen te huur.

Middelburg (10 km). In de historische kern van deze hoofdstad van Zeeland liggen de attracties en bezienswaardigheden op loopafstand rondom het winkelhart met warenhuizen en speciaalzaken.

Met het veer van Vlissingen- Breskens kun je elke dag van 's morgens vroeg tot rond middernacht naar Zeeuws-Vlaanderen varen. Een mooi stukje Nederland, waarin Polders met kilometerslange dijken, populieren, knotwilgen en kreekjes aan zee grenzen. Vanuit Breskens zijn Gent, Brugge, Antwerpen en Knokke eenvoudig te bereiken.